tazehaa

tazeehaa

tazehaa

tazeehaa

خرید پیانو | تاریخچه پیانو

خرید پیانو | تاریخچه پیانو

این مقاله به نام خرید پیانو | تاریخچه پیانو می باشد که در آن می خواهیم در مورد پیدایش این ساز منحصربفرد اطلاعتی در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.

تاریخچه پیدایش پیانو

خرید پیانو
صدای زیبا و دل‌نشین پیانو، برای اولین بار در شهر پادووای کشور ایتالیا شنیده شد. شاید بارتولومئو کریستافوری، مخترع پیانو هرگز این فکر را نمی‌کرد که این ساز یک روزی محبوب‌ترین و پرطرفدارترین ساز در جهان شود، اما بعد از گذشت ده سال و با تحقیقاتی که موسیقی‌دان‌ها امجام دادند، پیانو به مرور زمان تبدیل به مادر سازها شد. این لقبی است که تا به امروز، هیچ ساز دیگری نتوانسته از آن خود کند. در حقیقت پیشرفت زود هنگام و یکباره و جهانی‌شدن پیانو را می‌توان مدیون یک مقاله از نویسنده‌ای ایتالیایی تبار دانست. مقاله‌ای که بعدها به سایر زبان‌ها منتشر و مقدمه‌ای برای گسترش و بهبود این ساز شد. کریستافوری که در حقیقت یک سازنده هارپسیکورد بود، به دنبال پیدا کردن  راهی بود که بتوان سازی با گستره‌ی صوتی بیشتر ایجاد کرد. صدای هارپسیکورد مستقل از شدت ضربه‌ای که انگشتان به کلید وارد می‌کنند، یک صدای ثابت بود. پیانو این ویژگی
را داشت که انگشتان نوازنده شدت صدا را انتخاب کنند. در واقع شدت ضربه باعث بلند شدن یا نرمی صدا می‌شد. خرید پیانو هارپسیکورد جدید که در ابتدا پیانو فورته ( به معنی قوی و ملایم) نام گرفت، با ویژگی قابل‌توجهی که داشت در قرن هیجدهم توجه نوازندگان و موسیقی‌دان‌ها را به خود جلب کرد. بعد از آن به مرور زمان با ایجاد تغییراتی برای پیشرفت و بهبود ساز، به پیانو امروزی تبدیل شد و با گستره‌ی صوتی فوق‌العاده مادر ساز ها نام گرفت. البته این نکته را هم باید توجه داشت که سایر نوازندگان و همچنین سازهای دیگری نیز، در شکل‌گیری این ایده و اختراع آن بسیار تاثیر داشتند. از شاخص ترین آن‌ها می‌توان به اسکروتر، ارگ نواز آلمانی و یا سیلبرمن، سازنده‌ی معروف ارغنون اشاره کرد. و همچنین در بعضی از کتاب‌های تاریخی اشاره شده است که ایده اولیه ساخت پیانو ریشه در سازهایی مانند دولسیمیر یا هتبرک دارد، در این‌گونه سازها، ضربه‌ی چکش بر روی سیم‌ها منجر به تولید صدا می‌شود. ساختاری مشابه با سنتور ایرانی. خرید پیانو خرید پیانو در سال‌های ابتدایی که اختراع شده بود، به علت قیمت بسیار بالایی که داشت، تنها متعلق به طبقه‌ی ثروتمند و اشراف جامعه بود. علاقه و وابستگی این طبقه به پیانو تا حدی زیاد بود که نواختن آن برای هر دختر جوانی، در دسته مهارت‌هایی قرار می‌گرفت که می‌بایست پیش از ازدواج آن را فراگرفته باشد و بسیار با اهمیت بود به همین علت خانواده های اشرافی به دنبال خرید پیانو بودند که البته اشاره به موضوع نیز با اهمیت است که نواختن پیانو در مجامع عمومی تنها برای مردان امکان‌پذیر بود.و دختران نمی توانستند این کار را انجام دهند. در ابتدای قرن نوزدهم، کم کم با بهبود وضعیت مالی و پیشرفت قشر متوسط جامعه خرید پیانو برای این قشر نیز امکان پذیر شد و به خانه‌های اکثر اقشار جامعه راه پیدا کرد. رایج شدن پیانو در جامعه پیشرفت بسیار زیادی را در رابطه این ساز و به‌طور کلی موسیقی در سایر بخش‌ها رقم زد.
 

معرفی کلاویه یا کلیدهای پیانو به منظور داشتن اطلاعات برای خرید پیانو

منظور از کلاویه های پیانو، همان کلیدهای سیاه‌ و سفید هستند که نوازنده با ضربه زدن به آن‌ها موسیقی و قطعه را اجرا می‌کند.

آیا تا به حال این سوال برای شما پیش آمده است که چرا کلیدهای این ساز در دو رنگ و اندازه‌ی مختلف ساخته‌شده است

هر اکتاو در پیانو دارای هفت کلید می باشد.در واقع برای هر نت در هر اکتاو یک کلید سفید در نظر گرفته‌ شده است. به کلاویه های سفید پیانو natural key یا کلیدهای طبیعی نیز می‌گویند. بدین معنا که صدای طبیعی نت را اجرا می‌کنند. خرید پیانو

 کلیدهای سیاه چه نقشی را در اجرای یک قطعه‌ ایفا می‌کند

اگر به ساز پیانو توجه کنید در هر دو طرف کلیدهای سفید یک کلید سیاه قرار گرفته است. اگر به کلید سیاه سمت راست ضربه بزند در حقیقت شما نت دیز را اجرا کرده‌اید. حالا کلید سیاه سمت چپ را لمس کنید. این صدا مربوط به نت بمل است.
البته همه‌ چیز به ضربه‌ی شما و انگشتان شما بستگی دارد. این همان قانونی است که در نوازندگی پیانو به آن حساسیت به‌شدت ضربه می‌گویند. شدت ضربه‌ی شما میزان ملایم یا بلند بودن صدا را فارغ از نتی که اجرا می‌کنید، مشخص می‌کند. خرید پیانو
 

کاربرد پدال‌های پیانو

احتمالا با شنیدن نام پدال، اولین چیزی که در ذهن هرکس خطور می کند، یک اتومبیل باشد، باید گفت اهمیت پدال‌ها در پیانو و مهارت یک نوازنده در استفاده از آن‌ها، درست شبیه به پدال یک ماشین است و اهمیت فراوان آن در رانندگی می باشد. یک نوازنده باید زمان دقیق و نحوه‌ی استفاده از هر پدال را به‌ خوبی بداند. پدال‌ها در حقیقت روی نت و صدای تولید شده تأثیر می‌گذارند. البته با توجه به نوع و کاربردشان تأثیری که روی صدا می‌گذارند می‌تواند متفاوت باشد. خرید پیانو هر پیانو معمولاً دو یا سه پدال دارد، که در این سه دسته قرار می‌گیرند:
 

  • پدال دمپر( پدال تقویت)
  • پدال سوستنوتو ( پدال وسط)
  • پدال کم‌صدا ( پدال سافت یا نرم)
  • پدال دمپر

پدال دمپر خرید پیانو اگر از یک نوازنده حرفه‌ای پیانو کلمه پدال را شنیدید، هرگز نپرسید کدام پدال؟ چون منظور تمام آن‌ها، پدال دمپر است. پدال دمپر که در سمت راست قرار دارد پرکاربردترین پدال ساز است. با گرفتن این پدال دمپر ها از سیم جدا می‌شوند. در حقیقت تا وقتی پایتان را از این پدال برندارید، صدای ساز قطع نمی‌شود. البته این به معنا نیست که برای اجرای هر نت باید پایتان را روی پدال قرار دهید چراکه هر کلاویه دمپر خودش را دارد. با گرفتن این پدال شما به صدای نت‌ها اجازه می‌دهید تا زمانی که احساس قطعه اجازه می‌دهد و یا برای مبتدی‌ترها تا زمانی که روی صفحه‌ی نت نشان داده‌شده است، ادامه داشته باشند. از این پدال برای اجرای تکنیک لگاتو استفاده می‌شود. در این تکنیک صدای نت‌ها بدون وقفه یا سکوت در قطعه به هم وصل می‌شود. خرید پیانو
شاید بتوان برای این پدال اصطلاح غلظت صدا را به کار برد. این پدال با ایجاد ارتعاش سایر نت‌ها، سبب می‌شود وقتی در حال اجرای یک نت خاص هستید، صدای سایر نت‌ها نیز به‌وسیله ارتعاش شنیده شود.
 
پدال سوستنوتو این پدال در وسط قرار می‌گیرد و معمولاً کم‌کاربرد از دو پدال دیگر است. وظیفه‌ی این پدال برخلاف پدال دمپر که نقش طولانی کردن همه‌ی نت‌ها را بر عهده داشت، نگه‌داشتن برخی نت‌هاست. در حقیقت وقتی شما یک نت را می‌نوازید، درحالی‌که پدال سوستنوتو را فشار داده‌اید، تنها صدای همان را به در زمان طولانی می‌شنوید. خرید پیانو
 
پدال کم‌صدا این پدال در سمت چپ پیانو قرار دارد. پدال گم صدا، همان‌طور که از نامش پیداست برای آرام کردم و کم شدن صدای نت‌ها استفاده می‌شود. البته باید گفت کاربرد این پدال، در انواع مختلف پیانو کم باهم متفاوت است. در پیانو رویال وقتی این پدال را فشار می‌دهید، سیستم چکش‌های پیانو، به‌طورکلی جابه‌جا می‌شود. در حقیقت با گرفتن این پدال، هر چکش به‌جای آن‌که به سه سیم ضربه وارد کند، به یک سیم ضربه می‌زند. اگر دوست دارید، قطعه موسیقی پررمزوراز یا وهم‌آلودی را اجرا کنید، پدال کم‌صدا می‌تواند ابزار مناسبی باشد. در حقیقت پدال کم‌صدا با کم کردن حجم و رنگ نت‌ها، تأثیری وهم‌آلود به قطعه می‌دهد. در زبان ایتالیای به این پدال اونا کردا می‌گویند. کردا در ایتالیایی به معنای سیم است. خرید پیانو
 
نوازندگان به نام پیانو در ایران و جهان پیانو از زمان پیدایش تاکنون یعنی حدود سه قرن پیش، نوازندگان زیادی را شیفته خود کرده و توانسته عجایب زیادی را به دنیای موسیقی هدیه بدهد. از معروف‌ترین نوازندگان پیانو در جهان می‌توان میتسوکو اوچیدا، جان ایو تی بوده، کلارا شومان، آرتور روبینشتاین، سرگئی راخمانینف، موریزیو پولینی، موتسارت، فرانتس لیست، ریختر، هورویتس، مایرا هس، گلن گولد، شوپن، آلفرد برندل، بتهوون، دانیل بارنبویم، ولادمیر اشکنازی، کلودیو آرائو، مارتا آرگریچ و لیف او اندسن را نام برد. خرید پیانو همچنین از نوازندگان مطرح ایرانی می‌توان به درویش خان، غلامرضا مین باشیان، معتمد الدوله یحیائیان، محمود مفخم، رافی پتروسیان، کیتی امیر خسروی، تانیا آشوت هارتونیان، امانوئل ملیک اصلانیان، نوین افروز، پری برکشلی، مرتضی محجوبیو جواد معروفی، منوچهر و ناصر چشم آذر، شهرداد، اردشیر و انوشیروان روحانی، فریبرز لاچینی و کارن همایون فر اشاره کرد. خرید پیانو
 

چگونه تبدیل به یک نوازنده حرفه‌ای پیانو شویم

اولین موضوعی که در هر مهارت و در هر کاری باید وجود داشته باشد، علاقه و بعد تلاش بی‌ وقفه است. اگر می‌خواهید یک نوازنده موفق و حرفه‌ای‌ شوید، در مرحله اول باید عاشق موسیقی باشید. و بعد از آن باید تمرین کردن را جزئی جدا نشدنی از زندگی روزمره خود بدانید. اما تمرین کردن حرفه‌ای‌ اصولی دارد که در این بخش به چند اصل مهم دراین‌باره اشاره‌شده است: خرید پیانو

  1. مراقب گوش‌هایتان باشید

به زبان ساده می‌توان گفت برای آنکه خوب بنوازید باید خوب گوش کنید. در حقیقت شما باید یک شنونده حرفه‌ای‌ باشید و بدین معنا که قطعات معروف و زیبا را بارها گوش کنید و سعی کنید از تکنیک‌ها و سبک‌های مختلف در نوازندگی استفاده کنید. این امر می‌تواند در مورد نگاه کردن به حالت دست و فرم نوازندگی، نیز صادق باشد. سعی کنید در هنگام نواختن استاد موسیقی یا فیلم‌های آموزشی با دقت به حرکات دست افراد نگاه کنید. گوش و چشم شما به‌عنوان یک نوازنده باید با موسیقی دوست باشد. خرید پیانو       2. با سازتان مهربان باشید. معمولاً در شروع یادگیری، به دلیل ضعیف بودن انگشتان یا سایر موارد، نوازندگان با شدت به کلیدها ضربه می‌زنند و حرکات دستشان روی کلیدها کاملاً خشک است. پیشنهاد می‌شود هنگام تمرین کاملاً آرام باشید، تمام دغدغه‌ها را بیرون کنید. بدن شما باید آرامش لازم را برای تمرین داشته باشد. چند نفس عمیق بکشید و بگذارید انگشتانتان روی کلیدها به‌آرامی برقصند. خرید پیانو
   
     3. ریتم را از دست ندهید حتی اگر هنوز روی یک قطعه تسلط کافی نداشته باشید، پایداری ریتم می‌تواند، قسمتی از اشتباهات شما را پوشش دهد. در مواردی ممکن است از بعضی آکوردها یا نت‌ها اطمینان نداشته باشید، این همان نقطه‌ای است که ریتم به کمک شما خواهد آمد.      4. به دست‌هایتان فرصت بدهید خرید پیانو اگر یک نوازنده مبتدی هستید برای حرکت هم‌زمان دست‌هایتان عجله نکنید. شما بالاخره این کار را یاد خواهید گرفت. در ابتدا بهتر است از دست راست شروع کنید. بعد از درک شیوه‌ی حرکت انگشتان دست راست، حالا نوبت آموزش دست چپ است. اگر شما حرکت هر دست را جدا یاد بگیرید، بهتر می‌توانید بین انگشتانتان هماهنگی ایجاد کرده و به‌تدریج با دو دست بنوازید.      5. نت‌ها را به خاطر داشته باشید معمولاً نواختن یک قطعه از حفظ، مخصوصآ در ابتدای نوازندگی، کمک بسیاری به درست نواختن آن می‌کند. سعی کنید قطعه‌ها را به یاد داشته باشید. البته این کار نیز با تمرین بسیار حاصل می‌شود. شما باید قطعه‌ی موسیقی را به بخش‌های کوچک تقسیم کرده و کم‌کم تمام قطعه را به حافظه بسپارید.
 
   6. عجله نکنید خرید پیانو شاید از نگاه کردن به‌سرعت حرکت دست‌های یک نوازنده پیانو به وجد آمده باشید و همین امر باعث شده باشد سعی کنید هرچه سریع‌تر بنوازید. اما باید گفت این‌یک باور اشتباه است. سرعت در نوازندگی با گذر زمان به وجود می‌آید. شما باید سعی کنید، آرام و با تمرکز بنوازید. کیفیت و اجرای درست در ابتدای کار بسیار مهم‌تر از سرعت داشتن است. اطمینان داشته باشید وقتی همه‌چیز را درست یاد بگیرید به‌تدریج با سرعت بیش‌تری خواهید نواخت. خرید پیانو     7. شما بتهوون نیستید به‌عنوان یک فرد تازه‌ کار باید بدانید که چه قطعه‌ای را بنوازید. اگر زیر نظر استاد و یا با استفاده از کتاب آموزشی پیانو را فرامی‌گیرید معمولاً این اصل رعایت شده است. اما شما باید بدانید دانش و مهارت موسیقی شما در شروع نواختن به‌ قدری نیست که بتوانید هر قطعه‌ای را بنوازید. بهتر است برای شروع از قطعه‌های ساده استفاده کنید. خرید پیانو
 
     8. لذت ببرید  جمله آخر: شما باید بدانید موسیقی ابزاری برای آرامش روح است، شما باید از نواختن لذت ببرید. سعی کنید در شروع تمرین قطعه‌ای را بنوازید که بیشتر دوست دارید. اگر خسته شدید کمی استراحت کنید. به یاد داشته باشید که هر نوازنده‌ ای حتی حرفه‌ای ممکن است اشتباه کند این واقعیت نباید شما را دل سرد کند.
 
برای خرید پیانو می توانید با شماره های درج شده تماس حاصل نمایید.

میش افشار

میش افشار

 

میش افشار ی که یکی از منابع مهم ژنتیکی در بخش میشان کشور بوده و صفات و خصوصیات تولیدی بالقوه با ارزشی را دارا است. تاکنون مورد بررسی دقیق کارشناسی قرار نگرفته است. و لذا کمتر منبعی را در بین ادبیات پرورش میش می‌توان پیدا کرد که خصوصیات فنوتیپی نزاد افشاری را مورد بررسی و تحلیل قرار داده باشد.این نژاد از میشان در وسعتی قریب به ۲۰۰۰۰ کیلومتر مربع در بین استان زنجان و قسمتی از استان‌های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و کردستان پراکنده هستند. بیشترین جمعیت و منطقه اصلی پراکنش میش نژاد افشار ی در استان زنجان قرار گرفته است که شامل ۶۵% از جمعیت میشان استان و بالغ بر یک میلیون رأس در منطقه پراکنش است. در داخل استان زنجان نیز شهرستان «ماهنشان» دارای بیشترین تعداد از این جمعیت است.

 

خصوصیات فنوتیپی میش افشار

در ادامه می توانید با مهم ترین و اصلی ترین خصوصیات میش افشار اشنا شوید.

 

– رنگ غالب در میشانِ بالغ قهوه‌ای متمایل به قرمز یکدست، بدون لکه با دامنه تغییرات از قهوه‌ای روشن تا قهوه‌ای تیره متمایل به سیاه است و رنگ بدن بره‌ها در بدو تولد قهوه‌ای متمایل به سیاه بوده و به تدریج با افزایش سن رنگ بدن روشن‌تر می‌گردد.

– شکل عمومی گوش‌ها به‌صورت افتاده و بزرگ بوده، لیکن میش افشار نیم گوش و بدون گوش نیز در بین این جمعیت دیده می‌شود.

– چشم‌ها از نگاه جانبی برجسته به نظر می‌رسند و رنگ غالب چشم‌ها به رنگ قهوه‌ای متمایل به قرمز براق است.

– قوچ و میش هر دو فاقد شاخ هستند.

– در روی بینی قوچ‌هـا اکثرا انحنـا وجود دارد و در میش‌ها صـاف یا دارای انحنـای کمـی است.

– گردن در قوچ‌ها قوی و ضخیم بوده و در میش‌ها دراز و نازک است.

– دنبه در میش افشار دو لپی بوده و به صورت سفره‌ای و پهن است.

این میشان جزو میشان سنگین دنبه کشور محسوب می‌گردد. دنبه در این حیوان معمولا دارای شیب خاصی است که از ناحیه کمر حیوان شروع می‌شود و حالت افتادگی را به دنبه می‌دهد. دنبه در این نژاد بعضا تا پائین‌تر از مفصل خرگوشی نیز می‌رسد ولی غالبا بالای مفصل خرگوشی قرار دارد .

 دنبالچه پوشیده از پشم و بدون ذخیره چربی بوده و برجستگی دنبالچه از نمای جانبی چندان قابل مشاهده نیست. دنبالچه ممکن است گاهی درازتر از دنبه باشد.

 این نژاد از میشان جزو میشان بلند قد محسوب می‌گردد و دست و پای آن از ظرافت خاصی برخوردار است که حیوان را قادر به راه‌پیمایی در کوهستان و مناطق سنگلاخی می‌نماید.

قوچ و میش هر دو فاقد منگوله هستند. ولی واریته قزل افشار دارای منگوله است.

سطح پشت، گردن، دنبه و دنبالچه در میش افشار غالبا پوشیده از پشم بوده، لیکن زیر گردن، زیر شکم، دست و پا و صورت فاقد پشم است و از موهای زبری که رنگ آن‌ها تیره‌تر از رنگ پشم حیوان است، پوشیده شده است. از نظر کمیت و کیفیت پشم در مقایسه با سایر میشان بومی استان، متفاوت و از نظر ظرافت الیاف با میشان مغانی، قزل و بختیاری مشابه بوده و دارای پشم ضخیمی است که در صنعت قالی‌بافی استان از آن استفاده می‌گردد.

انواع واریته‌های میش نژاد افشار

واریته قزل افشار:

لفظ قزل به معنی قرمز سیر متمایل به قهوه‌ای است.میش قزل واریته‌ای از نژاد افشاری است که محل اصلی پراکنش آن استان‌های آذربایجان غربی و شرقی است ولی در میان گله‌های موجود در استان زنجان نیز یافت می‌شود. این میش دارای سری نسبتا بزرگ‌تر از نژاد اصلی میش افشار بوده و همچنین دارای پشم‌های ضخیم‌تر و کم‌پشت‌تر است. رنگ موی صورت و دست و پا قهوه‌ای تیره تا متمایل به سیاه بوده و دارای دنبالچه است که در ابتدا قلبی‌شکل بوده و پر از چربی است. پشم‌های روی دنبه و زیر شکم و زیر گردن معمولا ریخته و قابل استفاده نیستند. این واریته قدری سنگین‌تر از نژاد اصلی است. نوعی از این واریته که رنگ آن تیره بوده و به سیاهی گرایش دارد، به‌نام «قره قزل» معروف است. در این نوع از میشان گاهی پشم عمده قسمت‌های بدن ریخته و فقط مقدار کمی در منطقه پشتی حیوان باقی می‌ماند. دنبه معمولا پائین‌تر از مفصل خرگوشی قرار دارد.

 

واریته قاشقا افشار:

واریته‌ای از نژاد افشاری بوده که تقریبا تمامی خصوصیات این نژاد را داراست. لیکن روی پیشانی آن لکه سفیدی موجود است. این میش را به‌وفور می‌توان در بین گله‌های میش افشار پیدا نمود.

 

واریته قمر افشار:

این واریته تقریبا تمامی خصوصیات این نژاد را داراست. تنها تفاوت این واریته با نژاد اصلی میش افشار در رنگ پشم آن است که رنگی تقریبا متمایل به خاکستری دارد.

 

واریته آق افشار:

در این واریته کل رنگ بدن سفید یک دست بدون لکه است. البته فراوانـی این واریته کم است و برخی اعتقاد دارند که این رنگ حاصل انتقال ژن مغلوب آلبینیسم است، که البته نیاز به تحقیق دارد.

 

ویژگی میش افشار

گستردگی وسیع و طبیعی میش افشار در سطح چهار استان زنجان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و کردستان معلول خصوصیات و ویژگی‌های خاص این نژاد است که اهم آن‌ها به‌طور خلاصه عبارتند از:

 

 سرعت رشد بالای نژاد افشاری به‌طوری‌که جزو اولین گروه میشان گوشتی و هم‌ردیف میشان لری بختیاری، ماکوئی و مغانی قرار گرفته است.

 تولید شیر خوب و پرچرب این میش که بیشتر به مصرف تهیه انواع لبنیات و فرآورده‌های آن می‌رسد، باعث شده است که جزو میشان دو منظوره گوشتی – شیری نیز تقسیم‌بندی شود.

 سازگاری و عادت‌پذیری آن با شرایط آب و هوایی مناطق سردسیر.

 قدرت راه‌پیمایی و کوه‌پیمایی خوب میش افشار به‌طوری‌که قادر است فاصله ۱۰۰ کیلومتری بین ییلاق و قشلاق را به راحتی طی نماید.

بالا بودن نسبی دو قلوزایی این نژاد نسبت به سایر نژادهای میش استان زنجان و کشور.

 مقاومت میش نژاد افشاری در مقابل امراض انگلی داخلی و خارجی.

بالا بودن ضریب تبدیل و داشتن بازده اقتصادی مطلوب.

 

 

مجموعه: گوسفند افشار  بازدید: 0

امتیاز کاربرانستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعال

گوسفند افشار

 

User Rating: 0 / 5

گوسفند شال

 

گوسفند افشار

 

گوسفند افشار ی که یکی از منابع مهم ژنتیکی در بخش گوسفندان کشور بوده و صفات و خصوصیات تولیدی بالقوه با ارزشی را دارا است. تاکنون مورد بررسی دقیق کارشناسی قرار نگرفته است. و لذا کمتر منبعی را در بین ادبیات پرورش گوسفند می‌توان پیدا کرد که خصوصیات فنوتیپی نزاد افشاری را مورد بررسی و تحلیل قرار داده باشد.این نژاد از گوسفندان در وسعتی قریب به ۲۰۰۰۰ کیلومتر مربع در بین استان زنجان و قسمتی از استان‌های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و کردستان پراکنده هستند. بیشترین جمعیت و منطقه اصلی پراکنش گوسفند نژاد افشار ی در استان زنجان قرار گرفته است که شامل ۶۵% از جمعیت گوسفندان استان و بالغ بر یک میلیون رأس در منطقه پراکنش است. در داخل استان زنجان نیز شهرستان «ماهنشان» دارای بیشترین تعداد از این جمعیت است.

 

خصوصیات فنوتیپی گوسفند افشار

در ادامه می توانید با مهم ترین و اصلی ترین خصوصیات گوسفند افشار اشنا شوید.

 

– رنگ غالب در گوسفندانِ بالغ قهوه‌ای متمایل به قرمز یکدست، بدون لکه با دامنه تغییرات از قهوه‌ای روشن تا قهوه‌ای تیره متمایل به سیاه است و رنگ بدن بره‌ها در بدو تولد قهوه‌ای متمایل به سیاه بوده و به تدریج با افزایش سن رنگ بدن روشن‌تر می‌گردد.

– شکل عمومی گوش‌ها به‌صورت افتاده و بزرگ بوده، لیکن گوسفند افشار نیم گوش و بدون گوش نیز در بین این جمعیت دیده می‌شود.

– چشم‌ها از نگاه جانبی برجسته به نظر می‌رسند و رنگ غالب چشم‌ها به رنگ قهوه‌ای متمایل به قرمز براق است.

– قوچ و میش هر دو فاقد شاخ هستند.

– در روی بینی قوچ‌هـا اکثرا انحنـا وجود دارد و در میش‌ها صـاف یا دارای انحنـای کمـی است.

– گردن در قوچ‌ها قوی و ضخیم بوده و در میش‌ها دراز و نازک است.

– دنبه در گوسفند افشار دو لپی بوده و به صورت سفره‌ای و پهن است.

این گوسفندان جزو گوسفندان سنگین دنبه کشور محسوب می‌گردد. دنبه در این حیوان معمولا دارای شیب خاصی است که از ناحیه کمر حیوان شروع می‌شود و حالت افتادگی را به دنبه می‌دهد. دنبه در این نژاد بعضا تا پائین‌تر از مفصل خرگوشی نیز می‌رسد ولی غالبا بالای مفصل خرگوشی قرار دارد .

 دنبالچه پوشیده از پشم و بدون ذخیره چربی بوده و برجستگی دنبالچه از نمای جانبی چندان قابل مشاهده نیست. دنبالچه ممکن است گاهی درازتر از دنبه باشد.

 این نژاد از گوسفندان جزو گوسفندان بلند قد محسوب می‌گردد و دست و پای آن از ظرافت خاصی برخوردار است که حیوان را قادر به راه‌پیمایی در کوهستان و مناطق سنگلاخی می‌نماید.

قوچ و میش هر دو فاقد منگوله هستند. ولی واریته قزل افشار دارای منگوله است.

سطح پشت، گردن، دنبه و دنبالچه در گوسفند افشار غالبا پوشیده از پشم بوده، لیکن زیر گردن، زیر شکم، دست و پا و صورت فاقد پشم است و از موهای زبری که رنگ آن‌ها تیره‌تر از رنگ پشم حیوان است، پوشیده شده است. از نظر کمیت و کیفیت پشم در مقایسه با سایر گوسفندان بومی استان، متفاوت و از نظر ظرافت الیاف با گوسفندان مغانی، قزل و بختیاری مشابه بوده و دارای پشم ضخیمی است که در صنعت قالی‌بافی استان از آن استفاده می‌گردد.

انواع واریته‌های گوسفند نژاد افشار

واریته قزل افشار:

لفظ قزل به معنی قرمز سیر متمایل به قهوه‌ای است.گوسفند قزل واریته‌ای از نژاد افشاری است که محل اصلی پراکنش آن استان‌های آذربایجان غربی و شرقی است ولی در میان گله‌های موجود در استان زنجان نیز یافت می‌شود. این گوسفند دارای سری نسبتا بزرگ‌تر از نژاد اصلی گوسفند افشار بوده و همچنین دارای پشم‌های ضخیم‌تر و کم‌پشت‌تر است. رنگ موی صورت و دست و پا قهوه‌ای تیره تا متمایل به سیاه بوده و دارای دنبالچه است که در ابتدا قلبی‌شکل بوده و پر از چربی است. پشم‌های روی دنبه و زیر شکم و زیر گردن معمولا ریخته و قابل استفاده نیستند. این واریته قدری سنگین‌تر از نژاد اصلی است. نوعی از این واریته که رنگ آن تیره بوده و به سیاهی گرایش دارد، به‌نام «قره قزل» معروف است. در این نوع از گوسفندان گاهی پشم عمده قسمت‌های بدن ریخته و فقط مقدار کمی در منطقه پشتی حیوان باقی می‌ماند. دنبه معمولا پائین‌تر از مفصل خرگوشی قرار دارد.

 

واریته قاشقا افشار:

واریته‌ای از نژاد افشاری بوده که تقریبا تمامی خصوصیات این نژاد را داراست. لیکن روی پیشانی آن لکه سفیدی موجود است. این گوسفند را به‌وفور می‌توان در بین گله‌های گوسفند افشار پیدا نمود.

 

واریته قمر افشار:

این واریته تقریبا تمامی خصوصیات این نژاد را داراست. تنها تفاوت این واریته با نژاد اصلی گوسفند افشار در رنگ پشم آن است که رنگی تقریبا متمایل به خاکستری دارد.

 

واریته آق افشار:

در این واریته کل رنگ بدن سفید یک دست بدون لکه است. البته فراوانـی این واریته کم است و برخی اعتقاد دارند که این رنگ حاصل انتقال ژن مغلوب آلبینیسم است، که البته نیاز به تحقیق دارد.

 

ویژگی گوسفند افشار

گستردگی وسیع و طبیعی گوسفند افشار در سطح چهار استان زنجان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و کردستان معلول خصوصیات و ویژگی‌های خاص این نژاد است که اهم آن‌ها به‌طور خلاصه عبارتند از:

 

 سرعت رشد بالای نژاد افشاری به‌طوری‌که جزو اولین گروه گوسفندان گوشتی و هم‌ردیف گوسفندان لری بختیاری، ماکوئی و مغانی قرار گرفته است.

 تولید شیر خوب و پرچرب این گوسفند که بیشتر به مصرف تهیه انواع لبنیات و فرآورده‌های آن می‌رسد، باعث شده است که جزو گوسفندان دو منظوره گوشتی – شیری نیز تقسیم‌بندی شود.

 سازگاری و عادت‌پذیری آن با شرایط آب و هوایی مناطق سردسیر.

 قدرت راه‌پیمایی و کوه‌پیمایی خوب گوسفند افشار به‌طوری‌که قادر است فاصله ۱۰۰ کیلومتری بین ییلاق و قشلاق را به راحتی طی نماید.

بالا بودن نسبی دو قلوزایی این نژاد نسبت به سایر نژادهای گوسفند استان زنجان و کشور.

 مقاومت گوسفند نژاد افشاری در مقابل امراض انگلی داخلی و خارجی.

بالا بودن ضریب تبدیل و داشتن بازده اقتصادی مطلوب.

گوسفند قزل

گوسفند قزل

گوسفند قزل یکی دیگر از انواع گوسفندانی می باشد که توسط ما پرورش داده می شود. همان طور که میدانید از بین نژاد مختلف گوسفند در ایران نژاد قزب یکی از محبوب ترین نژاد ها می باشد. در ادامه سعی بر آن داریم تا با ارائه و معرفی مشخثات این نوع نژاد محبوب شما را با این نوع گوسفند بیشتر آشنا نماییم.

مشخصات گوسفند قزل

در بررسی مشخصات گوسفند قزل چند مورد بسیار مهم وجود دارد. تمامی این موارد به ظاهر این نژاد بر می گردد و ما در یک جدول به معرفی این موارد خواهیم پرداخت

ردیف

مشخصات

نوع

مشخصات

1

رنگ

قهو ه ای روشن تا تیره

هر چه سیرتر باشد به توده اصیل نزدیکتر و مطلوب تر است  رنگ دنبه و سینه مانند چهار قلم تیره تر از سایر نقاط بدن می باشد 

2

ریخت (شکل)

اندازه بدن بزرگ

گوسفند قزل نژاد گوشتی، شیری دنبه گرد  و دارای دنبالچه مناسب به شکل گلابی و از نیمرخ بصورتقوچ و میش بدون شاخ 

3

وزن

جزء نژادهای سنگین وزن

دارای وزن متوسط  53.58  کیلو گرم * افزایش روزانه 250  الی  300 گرم

 

مشخصات ایستگاه پرورش واصلاح نژاد گوسفند قزل :

1

سال احداث

1364

2

محل احداث

شهرستان میاندوآب ملا شهاب الدین در5کیلو متری شهرستان میاندوآب

3

مساحت کلی ایستگاه

27 هکتار

4

زیربنای مسقف

5446 متر مربع

5

زیربنای غیرمسقف

5223 متر مربع

 

سفارش گوسفند قزل

برای کسب اطلاعات بیشتر و یا خرید انواع گوسفند ایرانی می توانید با ما تماس بگیرید. در قسمت تماس با ما اطلاعات لازم برای تماس وجود دارد. همچنین ارائه مشاوره در زمینه انواع نژاد های گوسفندان ایرانی کاملا رایگان انجام می شود. مدیریت مجموعه آقای عباس شالی می باشند که شماره تماس ایشان در ابتدای سایت و همچنین در قسمت تماس با ما درج شده است. با ما تماس بگیرید.

 

گوسفند شال

گوسفند شال

 

خرید گوسفند شال با توجه به سرعت وزن گیری بالا تقریبا افزایش وزن 240 گرمی در روز و درصد بالای دوقلوزایی کاملا طبیعی است اما باید توجه داشته باشید که این نژاد گوسفند با شرایط آب و هوای گرمسیری سازگار است و مناسب پرورش در آب و هوای سرد و کوهستانی نیست.

 

یکی از مهمترین منابع غذایی که حاوی پروتئین زیاد و انواع مواد مغذی است گوشت گوسفندی است از این رو پرواربندی گوسفندان همیشه سود کلانی دارد به خصوص اینکه اگر نژاد گوسفندان گوشتی را انتخاب کنید. گوسفند شال یکی از نژادهای گوسفندان گوشتی بومی ایران است که دامداران زیادی علاقه مند به خرید این گوسفند هستند زیرا سرعت وزن گیری بالایی دارد و گوشت آن کم چرب است. گوسفند شال علاوه بر درصد بالای گوشت، درصد دوقلوزایی بالای در حد 40 درصد دارد از این رو برای تولید مثل گوسفند زنده و پرواربندی گوسفندان می تواند گزینه خوبی برای خرید باشد.

ویژگی های ظاهری گوسفند شال :

این نژاد گوسفند شال با درصد دوقلوزایی بالا بومی استان قزوین و شهرستان بوئین زهرا است که با توجه به شرایط آب و هوای گرمسیری که این منطقه دارد حتی پرورش گوسفند زنده در مناطق گرمسیری چون کرمان، سمنان، یزد و گلستان رواج دارد اما برای مناطق کوهستانی این نژاد گوسفند مناسب نیست

گوسفند شال از دسته گوسفندان سنگین وزن

گوسفند شال با در صد دوقلوزایی بالا را جزو دسته گوسفندان سنگین وزن چون مغانی و افشاری می دانند و دنبه ی زیادی دارد، وزن بره شال در بدو تولد نزدیک به 5 کیلوگرم و وزن گوسفند شال در سن بلوغ بین 67 تا 72 کیلوگرم است. روزانه بیش از 130 گرم به وزن گوسفند شال افزوده می شود و به دلیل  کیفیت بالای گوشت شال و درصد بالای گوشت نسبت به چربی خرید و فروش گوسفند شال به وفور در ایران مشاهده می شود.

1-درصد دوقلوزایی آن 40 درصد

2-وزن بره نر در بدو تولد : 4.8 و بره ماده 4.5 کیلوگرم

3-وزن بره در پایان شیرخوارگی : بره نر 26 و بره ماده 24 کیلوگرم

4-وزن شش ماهگی بره نر 34 و بره ماده 31 کیلوگرم

5-وزن گوسفند بالغ شال: نر 72 و ماده 67 کیلوگرم

6-افزایش وزن گوسفند در دوره پرواربندی 130 الی 240 گرم

7-بازده لاشه گوشت 46%

8-میزان شیر تولید شده میش شال روزانه 800 گرم

9-میزان دوره شیردهی 5 ماه

10-بومی استان قزوین

11-جمعیت : 150 هزار راس

12-رنگ : سیاه در بدو تولد و تمایل به خاکستری روشن در سن بلوغ

پرورش نژاد گوسفند شال سود بالایی دارد :

همانطور که در مشخصات و ویژگی های این نژاد گوسفند ایرانی مشاهده می کنید با توجه به درصد لاشه گوشت 40 درصدی و کم چرب بودن گوشت آن جزو بهترین نژاد گوسفندان گوشتی و پرواری در ایران بعد از گوسفندان سنگسری محسوب می شود.

 

گوسفند نژاد شال بهتر است یا افشار ؟

 

نژاد گوسفند شال به مانند نژاد قزل، مهربانی، افشاری جزو دسته گوسفندان سنگین وزن هستند که دنبه زیادی دارند و جالب است بدانید هر دو نژاد شال و افشاری نسبتا در لاشه  گوشت درصد مشابهی دارند با این تفاوت که گوسفندان شال درصد دو قلوزایی بیشتری نسبت به افشاری دارند و البته این نژاد گوسفند بیشتر برای مناطق  گرمسیری و نیمه بیابانی خوب است در صورتی که نژاد گوسفندان افشاری برای مناطق کوهستانی و آب و هوای سرد خوب است.

 

هنگام خرید گوسفند شال با در صد دوقلوزایی بالا حتما دقت فرمایید

 

حتما در انتخاب و خرید گوسفندان ایرانی باید دقت کنید که با توجه به منطقه زندگی شما کدام نژاد بهتر است و علاوه بر آن به یک سری مشخصات توجه کنید تا بتوانید گوسفند سالم و سرحال خریداری کنید که این مورد برای تمامی نژادها صدق می کند.

 

ریختن پشم گوسفند نشانه از بیماری گری است.

 

کوتاه بودن فک پایین و بالا نشانه این است که گوسفند به خوبی نمی تواند بچرد.

 

داندان های شکسته و از هم باز شده نشانه گوسفندان پیر است.

 

گوسفند سالم چشمانی براق، پاهای قوی،پوست بدون زخم دارد.

 

با دست زدن به بیضه گوسفندان یا همان دنبلان گوسفندان از سلامت آنها مطمئن شوید.

 

دنبلان گوسفندان باید به اندازه و در یک راستا باشند.

 

قوچ خوب باید قیافه ای خشن و نرینه داشته باشد.

 

سینه ای پهن داشته باشد.

گوسفند افشار

گوسفند افشار

گوسفند افشاری یکی از بهترین نژاد گوسفند ایرانی است که نژادی است گوشتی با رنگ بدن قهوه ای روشن تا تیره و بندرت سفید مشاهده می شود. میانگین وزن آن در قوچ بالغ 65/88 کیلوگرم و در میش بالغ 52/70 کیلوگرم می باشد.

پراکنش: گوسفند افشاری در وسعتی قریب به 20000 کیلومتر مربع در بین استان زنجان و قسمتی از استانهای آذربایجان‌غربی و آذربایجان شرقی و مرکز اصلاح نژاد قزوین شهـــر شال است.

‌جمعیت: بالغ بر یک میلیون رأس می‌باشد.

رنگ: رنگ غالب در گوسفندان بالغ قهوه‌ای متمایل به قرمز یکدست، بدون لکه با دامنه تغییرات از قهوه‌ای روشن تا قهوه‌ای تیره متمایل به سیاه و به ندرت به رنگ سفید مشاهده می شود. رنگ بدن بره‌ها در بدو تولد قهوه‌ای متمایل به سیاه بوده و به تدریج با افزایش ‌سن رنگ بدن روشن‌تر می‌گردد.

خصوصیات ظاهری: گوشها معمولا به صورت افتاده و بزرگ بوده، لیکن گوسفند افشاری نیم گوش و بدون گوش نیز دیده می‌شود. قوچ و میش هر دو فاقد شاخ می‌باشند. روی بینی در قوچها اکثرأ انحنا وجود دارد و در میشها صاف یا دارای انحنای کمی است‌. گردن در میش ها دراز بوده و در قوچها قوی و ضخیم می‌باشد. دنبه در گوسفند افشاری دو لپی بوده و به صورت سفره‌ای و پهن می‌باشد. گوسفند افشاری جزو گوسفندان سنگین ‌دنبه کشور محسوب می‌گردد. دنبه در این حیوان معمولا دارای شیب خاصی است که از ناحیه کمر حیوان شروع‌ می‌شود و حالت افتادگی را به دنبه می‌دهد.

دنبالچه دارای پشم، بدون ذخیره چربی بوده و برجستگی دنبالچه از نمای جانبی چندان قابل مشاهده نیست‌. دنبالچه ممکن است گاهی درازتر از دنبه باشد. گوسفند افشاری جزو گوسفندان بلند قد محسوب می‌گردد و بیومتریهای انجام شده نشان می‌دهد که ارتفاع کمر دراین حیوان قدری بلندتر از ارتفاع جدوگاه می‌باشد و دست و پا از ظرافت خاصی برخوردار است که حیوان را قادر به ‌راه پیمایی در کوهستان و مناطق سنگلاخی می‌نماید. سطح پشت، گردن، دنبه و دنبالچه در این حیوان غالبأ پوشیده از پشم بوده، لیکن زیر گردن، زیر شکم، دست و پاو صورت فاقد پشم است و از موهای زبری که رنگ آنها تیره‌تر از رنگ پشم حیوان است پوشیده شده است‌. از نظر کمیت و کیفیت پشم در مقایسه با سایر گوسفندان بومی استان، متفاوت و از نظر ظرافت الیاف با گوسفندان  شال. مغانی، قزل و بختیاری مشابه بوده و دارای پشم ضخیمی می‌باشد که در صنعت قالی بافی  از آن استفاده می‌کنند.

خصوصیات تولیدی:

میانگین وزن تولد بره نر 4.35 کیلوگرم

میانگین وزن تولد بره ماده 4 کیلوگرم

میانگین وزن پایان شیرخوارگی بره نر 29.5 کیلوگرم

میانگین وزن پایان شیرخوارگی بره ماده 26.5 کیلوگرم

میانگین وزن شش ماهگی بره نر 41.24 کیلوگرم

میانگین وزن شش ماهگی بره ماده 38.7 کیلوگرم

میانگین وزن در قوچ بالغ 65/88 کیلوگرم و در میش بالغ 52/70 کیلوگرم می باشد.

میانگین وزن پشم سالانه تولیدی در بره نر 641 گرم

میانگین وزن پشم بره سالانه تولیدی در ماده 478 گرم

خصوصیات ژنتیکی:

1- چند قلو زایی

2- سرعت رشد بالای این نژاد بطوریکه جزء اولین گروه گوسفندان گوشتی کشور و هم ردیف گوسفند بختیاری، گوسفند ماکویی و گوسفند مغانی قرار گرفته است.

3- تولید شیر خوب و پرچرب این گوسفند که باعث‌شده است جزء گوسفندان دو منظوره گوشتی شیری قرار بگیرد.

4- سازگاری و عادت پذیری آن با شرایط آب و هوایی مناطق سردسیر.

5- قدرت راه پیمایی و کوه پیمایی خوب این نژاد بطوریکه قادر است فاصله 100 کیلو متری بین ییلاق و قشلاق رابه راحتی طی نماید.

6- بالا بودن نسبی دو قلو زایی این نژاد بعد نژاد شـــــال

7- مقاومت گوسفند افشاری در مقابل امراض انگلی داخلی و خارجی.

 

8- بالا بودن ضریب تبدیل و داشتن بازده اقتصادی مطلوب.

برای خرید نژاد افشار و شال اصلاح شده

می توانید به کارشناس فروش رامین ذکریایی تماس حاصل فرمایید

قیمت مناسب دوقلوزایی بالا هدف ماست